Sunday, January 16, 2011

Post Orientation Reflection-Luke-John Lee Suen Keat

1. What were 3 of the highlights of the Orientation and the last 2 weeks?
Ans: The three highlights for me was that I completed my goal and reached the top of the rock wall. Another highlight was that I made new friends apart from primary school and I got to know them better and now I am able to communicate with them more easily. Another one was the time that our Peer Support Leaders sacrificed for us and I am very appreciative for their time as they made the camp fun for us.
2. What were 2 of the "low" moments of Orientation and the last 2 weeks
Ans: They were when we had to sit on the floor and while away our time with many eager students waiting for the activities to happen. Another one was that we had to clean up after the camp, but I think it was practical.
3. What are 2 of my greatest takeways/lessons from the Orientation and the last 2 weeks?
Ans: They were that we could use the values in the camp in daily school life, values like persistance. Another was giving, like the PSLs gave up their time to us, and giving makes others happy.
4. What did you learn about yourself in the last 2 weeks?
Ans: I learned that I can climb the rock wall quite fast.
5. What are you looking forward in 2011?
Ans: I am looking forward to having fun and interactive lessons in school with the new method of learning.

Wednesday, January 12, 2011


1. Why is communication important?
Ans: Communication is important because without communication, nothing would exist. People communicate to build buildings, to invent machinery.
2. What is/are your favourite forms of communication? Why?
Ans: I like to communicate through the internet, calls and sms if I am far from the person, if not I would rather just talk to the person. For calls it would be because I haven't seen a person for a long time, so I can call them to hear their voice, likewise talking. For sms, I like to sms sometimes because there would be certain deals like if you send a number of sms, you can get some sms for free. However, I still prefer communicating through the internet as it is a lot more affordable, and money doesn't grow on trees.
3. How do you decide which form of communication to use in a situation?
Ans: I would use the internet if there were a crisis for money, I would normally use an sms if I'm just telling somebody a few things and the conversation will not go on. If the message will be more than a few sms, I would call the person unless the call is a long one then I would go back to sms for the deals.
4. What difficulties do you face in communicating with others?
Ans: I face difficulties when I communicate with other people who scarcely speak English as I am more familiar with English.

Wednesday, January 5, 2011

Day 2: End-of-Day Reflection-Luke-john lee suen keat

1. What have you done today?
Ans: We had a tower building competition. We used straws, paper cups, rubber bands, paper clips and pipe cleaners. The challenge was to build the tallest tower that could hold the most marbles, but the requirements were that it had to be able to hold at least 10 marbles and had to be at least 30cm tall.
2.How have your grown from today's activities?
Ans: I have learnt that we have to co-operate with our team mates if we want to have a good end product. I have also made more friends.
3.How should you behave when doing group work?
Ans: We should behave when doing group work so that we will not distract other group members, in fact not only should we behave when doing group work, but we should also contribute by giving ideas or contributing in making the product.
4.Why are there differences of opinions?
Ans: Everybody has a different opinion so there would be many variations of opinions.
5.Why are you happy to be a member of your class?
Ans: I feel that in my class, I can make friends easily and yet I did not need to feel uncomfortable on the first day of school as I already know a few people who were from he same primary school as me.

Tuesday, January 4, 2011

Tower Building Activity

Day 1 Mac Attack 1 - Activity 4: End-of-Day Reflection - Luke-john lee suen keat

1.What have I done today?
Ans: I have played the skittle game where we picked some skittles and had to name the number of facts about ourselves according to the number of skittles we picked. We played blow-wind-blow and OUCH!
2.What have I learnt today?
Ans: I have learnt that if we are greedy we will have to have more consequences and I learnt to have fun even with the people we have just met and are total strangers to me.
3.Why did I choose to come to SST?
Ans: I decided to go to go to SST because I find the new way of learning very intriguing and I think the hands on learning will suit me and will help me to do better.
4.What are my aspirations as a member of the SST family?
Ans: I hope that I will learn a lot of things and do well in O-levels and make SST proud!